neděle 29. března 2015


Ložnice
Ložnice slouží především k odpočinku. 
Moje představa ložnice je manželská postel s nočními stolky, šatními skříněmi a prádelníky. Bohužel na šatny v našich novostavbách místo nezbývá. 
Prodejcům nepřijdou důležité. 
Takových ložnic bez šaten je po České republice mnoho.
V ložnici požadujme opravdu klid. 
Spánek nás posiluje. Spánek musí každý z nás absolvovat tak dostatečný, abychom byli připraveni na další den pracovního kolotoče či jiné zábavné lunaparkové činnosti. 
Zkuste dodržet určitá pravidla, která by nám mohla pomoci zabránit šíření hluku buď vlastním zařízením, nebo polohou dané místnosti.
-          Nerušme ji (tu úža ložnici) instalací zbytečných TV projekcí.
-          Poslech hudby se také nedoporučuje v poloze vleže, ale pokud je někdo tak zvyklý tak, proti gustu, žádný dišputát.
Snažte se :
-          tzv. nelepit nábytek na stěny. Zbytečně tím zvyšujete riziko šíření zvuku konstrukcí,
-          pokud už chce tím nábytek tzv. „nalepený" na stěny, nebát se a investovat do akustických vložek a podložek ve formě pryže, pěnové polyetylény, či jiné izolací minerálně vláknitého charakteru,
-          pokud vaše ložnice sousedí s vaší nebo cizí koupelnou, vyvarovat se instalací v dělicí stěně (u cizích to bohužel neovlivníte), soustřeďte koupelnové zařizovací předměty co nejdál od dělicí stěny,
-          vyvarovat se instalace klimatizací, proto je výhodné umisťovat ložnice na severní či východní strany, neboť instalace takových hlučných zařízení nebude v takové míře nutná,
-          nezřizovat v ložnicích domácí počítačová centra a pracovny, myslete na umístění takových zařízení předem a raději volte nějaké jiné místo, kde hluk od větráčku PC nebude vadit těm, co do noci nechtějí „mastit“ počítačové hry, ale chtějí spát!

To jsem zažila na vlastní kůži. Dokonce jsem si z práce donesla domů měřák hluku, který jednoznačně v manželské hádce prokázal, že noční hraní PC her je blbost! Takže zlatíčko „game over“.

Žádné komentáře:

Okomentovat